• 6 nieuwe ballen van het Meerlandenfonds

  21 dec 2020 Beheerder
 • Donatie Meerlandenfonds voor 6 nieuwe ballen
 • Het Meerlandenfonds heeft onlangs maar liefst 112 clubs en verenigingen blij gemaakt door donaties toe te kennen aan aanvragen die vanuit de gemeenten, waar Meerlanden afval inzamelt, zijn ingezonden. Het gaat om de regio's Schiphol, Zuid-Kennemerland en de Bollenstreek. Vanuit die acht gemeenten mogen maatschappelijke organisaties elk jaar een aanvraag indienen voor een donatie van het Meerlandenfons. Met dit jaar als resultaat dat een totaalbedrag van 55.000 euro is gedoneerd.

  Normaal gesproken wordt jaarlijks een officiële uitreiking georganiseerd bij één van de clubs of verenigingen die het voorgaande jaar een donatie toebedeeld heeft gekregen, maar door corona moest dit dit jaar uiteraard anders. Er zijn videofilms van wethouders gemaakt die de cheque bij de verschillende clubs en verenigingen hebben overhandigd. Zo was het alsnog een verrassing.
  In Heemstede en Hillegom ging geld naar 6 aanvragers en in de Haarlemmermeer naar 39 clubs en verenigingen.

  Uitgangspunt voor de toekenning was dit jaar de inzet voor een mooie en duurzame omgeving. Er wordt extra gelet op initiatieven of activiteiten die het milieu bevorderen of het welzijn van mensen vergroten, en dit jaar ook op aanpassingen die daarvoor nodig zijn vanwege COVID-19. Zo wil het Meerlandenfonds alle vrijwilligers die zich vol creativiteit en doorzettingsvermogen inzetten om kinderen en volwassenen in de regio zich goed te laten voelen een (financieel) steuntje in de rug geven.

  Basketballvereniging Hoofddorp heeft begin oktober ook een aanvraag ingestuurd en ontving deze mooie cheque van maar liefst 300 euro, waarmee we 6 nieuwe baskteballen kunnen aanschaffen. Daar zijn we uiteraard ontzettend blij mee en het Meerlandenfonds erg dankbaar voor.